DORKING

Το Dorking είναι μια φυλή  που πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες της στην Ιταλία κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και εισήχθη στη Βρετανία κατά τη στιγμή της ρωμαϊκής κατάκτησης καθιστώντας το ,μια απο τις  τα παλαιότερες αγγλικες φυλες.Μια απο τις παλαιοτερες αναφορές ηταν  απο τον  Ρωμαίο συγγραφέα Columella ( διάρκεια της βασιλείας του Ιούλιου Καίσαρα). Στο κείμενό του, Ρέι Rusticae Libri, περιέγραψε τη φυλή, όπως, "square-framed, με μεγάλα κεφάλια και  μικρά λειρια ... η πιο αγνή φυλή είναι πέντε-δαχτυλα ποδιου". Ο Πλίνιος περιγράφεται επίσης μια παρόμοια κοτα με περιττό αριθμό δακτύλων στην  Naturalis Historia του.Τα  Dorking είχαν  ήδη τεθεί στη Βρετανία πριν από την εισβολή του Καισαρα στο 55 με 54 π.Χ.Ο  κοκκινος Dorking πιστεύεται ότι έιχαν εισαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία από τους Ρωμαίους σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξής της συνέχισε να πραγματοποιηθεί.

Εμφανίστηκαν στο πρώτο βρετανικό σόου πουλερικών το 1845, μαζί με τη φυλή του Sussex, η οποία πιστεύεται ότι προέρχονται από την Dorking.  Τα πουλιά πηραν το όνομά τους από την αγορά της πόλης Dorking στο Surrey που τον δέκατο ένατο αιώνα, έγινε ένα από τα κυριότερα κέντρα παραγωγής.

Είχαν εισαχθεί στο πρότυπο του Α.Ρ.Α. της τελειότητας το 1874.TοDorking έχει ένα ορθογώνιο σώμα με πέντε δαχτυλα. Όπως συμβαίνει με όλα τα πουλια με ενιαιο λειρι , εχουν αναγκη προστασιας  σε πολύ κρύο καιρό. Dorkings είναι επίσης γνωστή για την ευελιξία τους ως φυλή τόσο αυγών και την παραγωγή κρέατος. . Το χρώμα του δέρματος κάτω από τα φτερά είναι λευκό. Το βάρος είναι 4,50 - 6,50 κιλά  για τους πετεινούς, και 3,60 έως 4,55 kg  για τις κοτες.

ΣΚΟΠΟΣ == ΔΙΠΛΟΣ

ΛΕΙΡΙ== ΕΝΙΑΙΟ

ΚΛΩΣΣΑ== ΣΠΑΝΙΑ

ΚΛΙΜΑ//ἌΝΟΧΗ==ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΑ

ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΗ==ΜΕΤΡΙΑ/ΚΑΛΗ

ΧΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥ==ΛΕΥΚΟ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΥΓΟΥ==ΜΕΓΑΛΟ

ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ==ΜΕΓΑΛΟΣ

ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ==ΦΙΛΙΚΟ ,ΗΡΕΜΟ

ΧΡΩΜΑΤΑ==WHITE, SILVER-GREY, RED, DARK , CUCKOO

ΑΡΑ//ΑΒΑ class==ENGLISH


Δεν υπάρχουν σχόλια